Marian Ionescu, în vârstă de 77 de ani, din Piatra-Olt, care în urmă cu un an şi-a ucis un consătean, care anterior îl ajutase la o lucrare în curte, a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Olt la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare, decizia putând fi contestată.
Totodată, instanţa a dispus ca Marian Ionescu să achite familiei victimei sale suma de 20.000 lei, ca daune materiale.
Ionescu şi-a lovit victima cu un obiect contondent, după ce această intrase în curtea sa, la ceas de seară.
În noiembrie 2017, la scurtă vreme după eveniment, Ionescu a fost reţinut de procurori însă propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a fost respinsă de instanţă, pe motivul că bătrânul s-a aflat în legitimă apărare.
Magistraţii au reţinut atuci că, în ziua de 17 noiembrie 2017, victima a fost prezentă în locuinţa inculpatului până în jurul orei 15.00, cu aproximaţie, ajutându-l pe acesta la efectuarea unei aplecători din lemn, iar în jurul orei 14.00 au mâncat împreună, ocazie cu care au şi băut câte două pahare de vin. La plecare, au hotărât să continue lucrarea în ziua următoare, motiv pentru care victima a lăsat în domiciliul inculpatului mai multe unelte pe care le folosise la efectuarea lucrării.
În jurul orelor 18.00, după ce se întunecase, în timp ce se afla în curtea locuinţei, la grajdul animalelor, inculpatul, Marin Ionescu, a observat „că pe poarta de acces în curte a pătruns o persoană, care a făcut 7-8 paşi pe aleea betonată, cu care s-a intersectat, pe care nu a recunoscut-o şi fără a o întreba cu privire la identitatea acesteia şi nici această persoană de sex masculin nu a scos niciun cuvânt, l-a prins de obiectele de îmbrăcăminte”, ripostând de aceeaşi manieră, căzând la pământ, lângă aleea betonată, după care „de teamă şi presupunând că nu este singur în curte”, a lovit acea persoană căzută la pământ „cu un ştachete pe care l-a luat din apropiere, din curte, de pe o grămadă de lemne, de două – trei ori”.
De altfel, toţi martorii din acte au confirmat ipoteza inculpatului cu privire la existenţa unor relaţii de bună vecinătate între aceştia „raporturile nefiind niciodată tensionate, obişnuind să se ajute reciproc”.