Un caz de pestă porcină africană a fost confirmat, marți, în localitatea Slobozia Mândra din județul Teleorman, la limita cu județul Olt.

Cea mai apropiată localitate din Olt este comuna Sprâncenata.

Directorul DSVSA Teleorman, Iulian Ianculescu, a confirmat existența bolii în cazul unuia dintre purceii găsiți morți la Slobozia Mândra, dar susține că populația nu ar trebui în acest moment să se îngrijoreze.

„Avem un singur purcel necunoscut aruncat într-o pădure la Slobozia Mândra, la 5 kilometri de sat și într-adevăr e pozitiv. Dar în gospodării nu e încă risc. E vorba, de fapt, de două cadavre, mai mult oasele, aruncate acolo, însă doar unul este pozitiv. Momentan, asta nu înseamnă că va fi afectată populația, acum doar supraveghem clinic porcii din localitățile apropiate. Vrem doar să verificăm dacă au mai apărut îmbolnăviri. Dar nu luam nicio măsură deocamdată”, a declarat reprezentantul DSV Teleorman, pentru liberinteleorman.ro.

Directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea, a declarat că vor fi intensificate restricțiile privind circulația animalelor vii.

„Vor fi restricţii intensificate pe ceea ce înseamnă circulaţia animalelor vii, în special a porcilor. Se stabilesc zonele de protecţie, de supraveghere. Cele mai apropiate localităţi din judeţul Olt de zona în care a fost descoperit porcul mort sunt Cilieni şi Sprâncenata. Pe Cilieni există această barieră naturală, care este Oltul. Prin apariţia pestei porcine africane la limita judeţului Olt, riscul creşte şi ca atare şi eforturile noastre vor fi mult mai intensificate”, a declarat el.

 

Articolul precedentCe lucrări grele face compania care va construi Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești
Articolul următorSfârșit stupid pentru un bătrân din Olt. A murit în incendiul de vegetație uscată pus chiar de el