Un profesor şi 22 de elevi din Dăneasa au fost găsiţi dormind în Catedrala Încoronării din Alba Iulia, după desfăşurarea ceremoniilor cu ocazia Centenarului, ei neavând cazare în Oraşul Unirii.

Potrivit ISU Alba, grupul se afla în Alba Iulia din data de 30 noiembrie și a înnoptat în Catedrala Încoronării, nu în autocar cum a fost transmis inițial. Grupul nu avea cazare la Alba Iulia și urma să își petreacă și noaptea de 1 decembrie tot în catedrală. Pentru că unui elev i s-a făcut rău a fost solicitată intervenția unui echipaj medical, iar copilul a fost transportat la spital. Ceilalți au fost evacuați.

Ceilalți au fost cazați la Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan”, unde funcționează în aceste zile un centru de permanență și unde au primit o masă caldă.

Elevii au vârste cuprinse între 11 și 14 ani.

„A fost primit un apel cum că unui copil i s-a făcut rău în catedrală. La sosirea echipajului de prim ajutor s-a constatat că era un grup de 22 de copii și un profesor care erau în Alba Iulia din data de 30 noiembrie și care nu aveau cazare. Copilul a fost transportat la spital pentru mai multe investigații, iar ceilalti 21 și profesorul au fost cazați la HCC, li s-a oferit și o masă caldă”, potrivit ISU Alba.

Cei 22 de elevi alături de profesorul lor, care au fost evacuaţi în noaptea de 1 decembrie din Catedrala Încoronării, au plecat spre casă, în județul Olt, duminică dimineața. Aceștia au luat micul dejun după  care au luat trenul spre Drăgănești Gara din Alba Iulia.

Articolul precedentPatru persoane au ajuns la spital, în urma unui accident pe un drum naţional din Olt – FOTO&VIDEO
Articolul următorAnchetă la şcoala din Olt de unde veneau profesorul şi elevii găsiţi dormind în Catedrala din Alba Iulia