Un hotel de trei stele Hampton by Hilton se va construi la Slatina, în locul Pavilionului Administrativ din incinta fostei Fabrici de Rulmenţi din municipiu, potrivit unui plan urbanistic zonal ce urmează a fi aprobat de consiliul local.

Planul urbanistic zonal (PUZ) prevede remodelarea şi extinderea imobilului existent şi conversia în restaurant, plus remodelarea şi extinderea unui alt imobil. Hotelul va oferi clienţilor 100 de camere situate pe patru etaje de cazare. Hotelul va mai cuprinde o parcare exterioară, recepţie la parter, zonă cu salon mic dejun, bar, sală de fitness şi spaţii administrative.

„Tema de proiectare prevede transformarea clădirii administrative nefuncționale existente pe amplasament – Pavilionul Administrativ din incinta fostei Fabrici de Rulmenți Slatina și adaptarea acesteia la cerințele funcțiunii de hotel de trei stele sub marca Hampton din lanțul Hilton. Totodată, proiectul presupune transformarea clădirii existente la nr. 110D și adaptarea acesteia la cerințele funcțiunii de restaurant cu sala de evenimente”, se arată în PUZ.

Investitorii susţin că realizarea investitiei va avea un impact pozitiv atat asupra populatiei localitatii cat si asupra celor aflati in tranzit in zona. Se vor crea noi spatii de cazare temporara, noi spatii de alimentatie publica cu specific international, se va contura un nou punct de interes public la nivelul localitatii Slatina.

Totodată, prin investiția propusă, beneficiarul dorește creșterea capacității de cazare a spațiilor hoteliere și mai ales, crearea de noi locuri de muncă în municipiul Slatina. În plus, contribuie la dezvoltarea economică a localității.

„Prin crearea unui centru modern de cazare şi întrunire, se realizează un punct de interes orăşenesc şi regional pentru mediul de afaceri. Astfel, se va genera o creştere a activităţii economice din domeniul industrial, vor creşte veniturile la bugetul local. La nivel social investiţia va reduce şomajul la nivelul municipiului şi a razei sale de influenţă”, se mai arată în PUZ.

Hampton by Hilton este un brand hotelier internaţional al Grupului Hilton Worldwide, care este operat în toată lumea în system de franciză. În România, hoteluri sub acest brand există în oraşe mari cum ar fi Cluj-Napoca, Iaşi sau Oradea.

Articolul precedentMai multă pădure în Olt. Sudul câștigă cele mai mari suprafețe
Articolul următorÎncă doi agenţi de pază, sub control judiciar, în urma scandalului de la Caracal