În mai puțin de o lună, vor ieși pe piață primele tomate oltenești. Un legumicultor din comuna Obârșia a plantat roșiile la finalul lunii februarie, iar cultura este bine dezvoltată. Și în Izbiceni, Tia Mare și Cilieni sunt sute de legumicultori care au accesat Programul Tomata și vor produce din timp roșii în solarii.

Tot mai mulți legumicultori olteni investesc în culturile de tomate, pentru a beneficia de ajutorul de 3.000 de euro oferit de Guvern. La Direcția Agricolă Județeană s-au înregistrat în această primăvară 5.250 de cereri pentru înscrierea în program. Cei mai mulți solicitanți sunt din Izbiceni, 1.124, Tia-Mare, 790, Cilieni, 697, Scărişoara, 497, Giuvărăşti, 389, Gârcov, 303, Rusăneşti, 288, Vădăstriţa, 240, Pleşoiu, 212 și  Strejeşti, 124.

Cea mai avansată cultură de tomate este însă în comuna Obărșia. Aici, un tânăr fermier care a lucrat în străinătate a investiți într-un solar modern, cu sistem de încălzire și o suprafață de 1.500 de metri pătrați. „Eu zic că undeva pe data de 20 aprilie o să avem primele tomate. Este al treilea an în care beneficiez de această subvenție. Am investit într-o centrală și un sistem de încălzire ultramoderne, aș zice eu, care își fac față cu brio la temperaturi de -10, -14 grade. Banii de anul acesta vor fi investiți tot în agricultură, cel mai probabil în extinderea suprafeței”, a spus fermierul Ionuț Radu.

Și în comuna Izbiceni sunt fermieri care au solarii încălzite și vor scoate din timp roșii oltenești pe tarabele din piețe.

 

Articolul precedent30 de milioane de lei în plus pentru investiții în sănătate și infrastructură, în Olt
Articolul următorCJ Olt a anunţat când scoate din nou la licitaţie colectarea gunoiului din judeţ