Primarul comunei Perieţi, Costin Robert Vâlceleanu, a fost condamnat, joi, definitiv la o pedeapsă de doi ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare fiind găsit vinovat de delapidare. În urma sentinţei propunţate de Curtea de Apel Craiova, el nu mai poate ocupa funcţia de primar.

Prin sentinţa de joi, magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins apelul pe care Vâlceleanu l-a declarat la o decizie pronunţate de Judecătoria Slatina, în decembrie 2018. Aceasta din urmă a rămas acum definitivă.

Ca pedeapsă complementară, prin soluţia menţionată, magistraţii au decis să-i interizcă persoanei inculpate „exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii – primar, pe o perioada de 4 ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe”.

Primarul comunei Perieţi, Robert Vâlceleanu, a fost reţinut în mai 2017, pentru 24 de ore, într-un dosar penal privind infracţiunile de delapidare şi fals intelectual, după ce edilul şi-ar fi însuşit bani din casierie în baza unor facturi fiscale şi chitanţe de la societăţi inactive.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, din mai 2017, patru angajaţi ai Primăriei comunei Perieţi şi ordonatorul de credit (n.r. – primarul) al instituţiei au fost inculpaţi într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi fals intelectual.

Procurorii au stabilit că în perioada 2012-2014, cei cinci inculpaţi şi-au însuşit sume de bani din casieria primăriei, pentru care au prezentat facturi fiscale şi chitanţe de la societăţi inactive. Totodată, inculpaţii au întocmit state de plată pentru prestaţii sociale fictive şi au încasat banii.

Articolul precedentMinisterul Educaţiei a suplimentat numărul de clase cu învăţământ profesional, în judeţul Olt
Articolul următorInundaţii în două localităţi din Olt. Zeci de gospodării inundate – VIDEO