Fabrica deţinută în Balş de compania din Luxemburg International Automotive Components (IAC), unul dintre furnizorii Ford, a anunţat că disponibilizează 226 de angajaţi, potrivit AJOFM Olt.

Cu o investiţie de 40 de milioane de euro, IAC Group a construit la Balş, judeţul Olt, una dintre cele mai moderne fabrici de componente auto din zonă. Fabrica inaugurată în 2012 este a 27-a unitate de producţie pe care a dezvoltat-o IAC Group în Europa. Şi Guvernul român a sprijinit investiţia IAC în România prin aprobarea unui ajutor de stat în valoare de 17 milioane euro.

Acum, conducerea și-a anunțat angajații că fabrica se va muta în zona Cehia- Slovacia, acolo unde se intenționează să fie, de altfel, relocate și alte fabrici din Europa. Termenul este 18 ianuarie 2020, directorul IAC Europa venind la Balș la finele lunii aprilie pentru a stabili strategia relocării și a sta de vorbă cu conducerea primăriei. Fabrica dispune de o suprafaţă de 15.000 metri pătraţi, halele nefiind demolate, ci urmând a fi închiriate sau vândute noilor investitori care se vor arăta interesați.

Şi alte două firme din judeţul Olt,  care desfăşoară activităţi în domeniul fabricării articolelor de îmbrăcăminte, au notificat Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt intenţia de disponibiliza colectiv un număr de 128 persoane, în perioada  următoare.