Iulius-Severus Marinescu, condamnat la trei ani de închisoare în acelaşi dosar cu soţia sa, Carmen Eugenia Marinescu, fostă şefă a Tribunalului Olt, a fost pus în libertate printr-o decizie a Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, care a rămas definitivă.

În acest dosar, fostul preşedinte al Tribunalul Olt, judecătoarea Carmen Marinescu, a fost condamnat, la opt ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii. Magistratul a fost denunţat la DNA de interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu, de la care ar fi primit 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea sa în libertate.

Carmen Marinescu şi soţul său s-au aflat şi în arest preventiv, timp de aproape două luni.

Judecătoarea ar fi primit 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea în libertate a lui Bercea, dar şi pentru a pronunţa o soluţie favorabilă pe fond. Procurorii spun că la trei luni de la primirea sumei de bani, în luna decembrie 2011, judecătoarea şi soţul acesteia au cumpărat trei suprafeţe de teren – unul fiind în Slatina – şi o casă, două dintre achiziţii nefiind trecute în declaraţia de avere a magistratului.

De asemenea, instanţa a dispus confiscarea de la Carmen Marinescu a sumei de 30.000 euro, dar şi terenul în suprafaţă de 1.250 metri pătraţi, situat în comuna Corbu, judeţul Constanţa, pe care soţii Marinescu l-ar fi achiziţionat cu banii din mita de la Bercea.

 

Articolul precedentCadastru gratuit în opt localități din Olt. Lucrările, scoase la licitație
Articolul următorPeste 80 de sancţiuni aplicate transportatorilor de persoane şi de marfă