Şapte bovine aparţinând Sfintei Mănăstiri Clocociov din Slatina au murit, marţi, în timp ce se aflau la păscut.

Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Protecţia Alimentelor (DSVSA), Veronel Bolborea, a declarat că vacile „s-au umflat”, o echipă a instituţiei recoltând probe pentru a stabili cauzele deceselor.

„Este vorba despre şapte bovine, patru adulte şi trei tineret, ce sunt în proprietatea Mănăstirii Clocociov. Aseară, au fost pe păşune şi au avut probleme de sănătate, este vorba despre un timpanism, s-au umflat în termeni populari. Până a ajunge medicul veterinar, au murit toate şapte. La ora actuală, la faţa locului, este o echipă din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare pentru a recolta probe de creier pentru encefalopatia spongiformă bovină, recoltări ce sunt obligatorii, se recoltează şi conţinut gastric, probe ce vor fi analizate în cadrul laboratorului sanitar-veterinar judeţean pentru a se stabili cauza morţii celor şapte bovine”, a declarat Bolborea.

El a ţinut să asigure că nu este vorba despre vreo boală virală ci, cel mai probabil, vacile au murit din cauza a ceva ce au mâncat.

„Au fost mai multe bovine la păscut, cele şapte au mâncat probabil ceva produse cu vreo substanţă toxică. Nu vrem să ne antepronunţăm, însă, până nu avem rezultatul de laborator. Din datele pe care le avem nu este vorba despre o boală infecto-contagioasă”, a conchis Bolborea.

Articolul precedentPodul Olt nu se închide, în acest an, „în niciun caz”
Articolul următorPatru benzi de circulație în zona industrială a Slatinei