Sistemul de degivrare a trotuarelor va fi implementat de municipalitate şi pe esplanada din centrul Slatinei după ce şi-a dovedit eficacitatea în zona pietonală recent reabilitată din zona statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Viceprimarul Slatinei, Claudiu Stăncioiu, a declarat că în zona respectivă n-a mai fost nevoie de intervenţia utilajelor şi a muncitorilor, pavele încălzindu-se iar zăpada topindu-se.

„Sistemul a fost pus în funcțiune zilele trecute și s-a dovedit eficient. Nu a mai fost nevoie de intervenția utilajelor de deszăpezire sau a muncitorilor, zăpada s-a topit, pavajul a fost uscat. Am decis că vom extinde sistemul și pe esplanadă, o dată cu reabilitarea acestei zone”, a explicat Stăncioiu.

Zona de lângă statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Slatina a fost refăcută total, acesta fiind un prim pas din proiectul municipalităţii de refacere a Esplanadei. Lucrările sunt efectuate de firma Dezvoltare Urbană Slatina, care administrează spaţiile verzi din municipiu.

Noul concept al zonei urbane presupune pavaje, iluminat public inteligent, mobilier urban, dar şi o zonă verde generoasă.

Articolul precedentLiceul Nicolae Titulescu din Slatina, în sărbătoare. Ziua școlii, marcată cu spectacole și expoziții
Articolul următorConcursul pentru ocuparea celor 15 posturi de ambulanțier de la Corabia, la sfârșitul lunii