Angajaţii mai multor birouri din cadrul Primăriei Balş au ales o metodă cel puţin neortodoxă pentru a se proteja de epidemia de gripă. Ei au pus pe clanţele uşor tifon îmbibat în spirt, practică despre care DSP susţin că nu este eficientă.

 

Pentru a intra în unele dintre birourile Primăriei Balş, printre care şi cel de Urbanism, trebuie să pui mâna pe tifonul îmbibat în spirt cu care sunt acoperite clanţele uşilor. Aceasta este metoda inedită pe care au adoptat-o angajaţii administraţiei locale de pe Olteţ nu ar fi, însă, şi eficientă, potrivit reprezentanţilor Direcţie de Sănătate Publică Olt.

„Într-adevăr, DSP recomandă intensificarea măsurilor de prevenţie, în unităţi de învăţământ sau în unităţile sanitare cu paturi. Să se facă o dezinfecţie curentă, adică nu trebuie firmă specializată, ci infirmierele sau femeile de serviciu, cu substanţe dezinfectante, să şteargă toate suprafeţele: că este vorba despre o uşă sau despre o clanţă sau mobilierul.Această măsură le aparţine! Aşa ceva n-am mai auzit. Se pun, într-adevăr, la intrare în orice spaţiu unde prezintă risc un covoraş dezinfectant, dar nu aşa. Dacă vreţi, da, luaţi-vă mănuşi sau ceva personal, nu să legăm clanşele la uşi cu tifon şi substanţe dezinfectante sau spirt”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu.

Reprezentanţii Direcţiei au răspuns la întrebările reporterului realitatea.net fără a şti despre ce instituţie este vorba.

Imagine

Contactat telefonic, primarul oraşului Balş, Mădălin Teodosescu s-a limitat să spună că fiecare angajat este liber să se protejeze de gripă, după cum consideră.

„Cine v-a spus? Duce-ţi-vă să vedeţi dacă este, eu n-am văzut. Fiecare se protejează şi asta este părerea lor”, a spus edilul.

Articolul precedentPrimarul Slatinei: Părinţii nu sunt obligaţi să aducă la grădiniţă sau creşă articole de igienă pentru copii
Articolul următorA fost reluat traficul feroviar în judeţul Olt, unde un tren a deraiat