82 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie au fost premiate, duminică seara, de Primăria Slatina, în cadrul Galei Seniorilor, eveniment organizat cu ocazia marcării a 655 de ani de la prima atestare documentară a oraşului.

Primăria le-a oferit seniorilor oraşului diplome şi premii în bani, în valoare de peste 1.000 de lei. La această ediţie au fost cele mai multe cupluri, potrivit reprezentanţilor municipalităţii.

Premierea a fost făcută de viceprimarii Gigi Vîlceleanu şi Alexandru Berechet.

„Avem peste 80 de cupluri premiate, este pentru prima oară când avem atâtea familii, în general aveam o medie de 60. Vă dați seama că, la 50 de ani de căsnicie, să ajungi aici, înseamnă că a fost iubire, înseamnă că a fost încredere, înseamnă că a fost tot ce poate fi mai frumos lângă ei și s-au susținut unul pe celălalt ca să poată să ajungă și le doresc mulți ani fericiți de aici înainte, dar și multă sănătate”, a declarat viceprimarul Vîlceleanu.

Seara s-a încheiat cu un recital susţinut de Fuego.

Pe data de 20 ianuarie 2023, orașul Slatina împlinește 655 de ani de la prima sa atestare documentară, un moment important în istoria localității. Ca în fiecare an, pentru a marca trecutul de secole al orașului, Consiliul Local și Primăria municipiului Slatina a organizat în perioada 20-24 ianuarie 2023 „Gala Laureaților”, o manifestare care își propune să evidențieze cele mai importante momente și performanțele remarcabile obținute de slătineni în anul anterior.

Manifestarea este împărţită în trei: Gala Campionilor (20 ianuarie), Gala Seniorilor (22 ianuarie) şi Gala Superlativelor  (24 ianuarie).

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentDrum prăbușit. Pe DN7 (E81), mai mulți copaci s-au rupt din rădăcină
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET