Decizia amplasării unei replici a Coloanei Infinitului în Capitală aparţine consilierilor generali municipali, spune cel care a iniţiat acest demers, vicepremierul Paul Stănescu.

Stănescu a declarat, marţi, că a făcut demersuri pe lângă primarul general Gabriela Firea şi că ar fi mândru ca acest monument semnat de Constantin Brâncuşi să devină un simbol al Capitalei.

„Discuţia a plecat de la Slatina, unde am avut un vernisaj cu opere reconstituite ale lui Constantin Brâncuşi şi acolo am întâlnit un om foarte valoros, academicianul Constantin Barbu. Ne-a convins pe toţi, în toate discuţiile că, într-adevăr, Coloana Infinitului merită să fie un simbol al Capitalei noastre. Am îmbrăţişat această idee şi am început să fac demersuri pe lângă doamna primar general, dar cred că va fi o hotărâre a consiliului general al Bucureştiului. Eu aş fi mândru dacă acest monument va fi simbolul Bucureştiului şi cred că Brâncuşi a fost un super-geniu, fiind un simbol universal”, a declarat Stănescu.

Vicepremierul s-a declarat şi pentru dărâmarea gardului Parlamentului.

„Gardurile n-au făcut bine niciodată. Dacă ne uităm în lumea civilizată, gardurile au dispărut cu totul. Gardul nu păzeşte pe nimeni, iar noi trebuie să fim civilizaţi şi să respectăm tot ce trebuie”, a mai spus Paul Stănescu.

Articolul precedentVicepremier, despre o eventuală demisie din guvern: „Va decide CEX-ul, deci nu pot să spun altceva“
Articolul următorTânără din Olt, trimisă în judecată după ce a încercat să dea mită poliţiştilor, chiar în secţia de poliţie