Aproape o mie de absolvenţi ai clasei a XII-a din judeţul Olt au început, astăzi, sesiunea de toamnă a bacalaureatului, cu proba scrisă la limba şi literatura română.

Potrivit ISJ Olt, examenul se desfăşoară în trei centre, la Colegiul Economic „Petre S. Aurelian” Slatina, Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” Slatina şi la Colegiul Naţional „Ioniţă Asan” Caracal. Totodată, centrul de evaluare a lucrărilor a fost stabilit la Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina.

Bacalaureatul de toamnă continuă, pe 22 august, cu proba obligatorie a profilului, tot probă scrisă, iar pe 23 august, se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării.

Probele orale vor începe cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se vor desfăşura pe 24 şi 27 august, pe 28 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, între 29-30 august, evaluarea competenţelor digitale şi examenul se încheie pe 30-31 august, când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16.00 – 20.00. În perioada 2-5 septembrie contestaţiile vor fi soluţionate, iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

66,62% este procentul de promovabilitate a examenului de bacalureat, prima sesiune, înregistrat de elevii din judeţul Olt, după rezolvarea contestaţiilor.

Articolul precedentAccidentul de pe centura Caracalului. Unul dintre șoferii implicați consumase băuturi alcoolice
Articolul următorReglementări schimbate pentru transformarea locuinţelor din Slatina în spaţii comerciale