Pompierii au stabilit cauza incendiului izbucnit, vineri dimineaţa, în blocul din Şerpărie, în urma căruia o persoană a murit şi alte cinci au fost rănite.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, cauza probabilă a izbucnirii incendiului este un conductor electric defect sau cu improvizații. Este vorba despre reşoul pe care femeia în vârstă de 80 de ani, care a murit, îl folosea pentru a încălzi încăperea în care locuia.

30 de persoane s-au autoevacuat, două persoane au fost evacuate de echipajele de pompieri și o femeie a fost găsită decedată. Cinci persoane au fost asistate medical la fața locului, iar ouă dintre acestea au fost transportate la UPU Slatina.

Şi poliţia a deschis un dosar în acest caz, oamenii legii urmând să stabilească împrejurările în care incendiul a izbucnit.

Municipalitatea vrea să demoleze imobilul de pe strada Drăgănești, în care a funcționat în trecut Palatul Copiilor, din zona cunoscută drept „Şerpărie”, pentru că este locuit ilegal de persoane, care fac şi mizerie. Primăria aşteaptă, însă, aviz de la Ministerul Educației pentru preluarea unei părţi din clădire.

Primăria a început discuțiile cu Ministerul Educației pentru preluarea etajelor II și III ale clădirii, însă procesul va fi unul de durată.

Articolul precedentPrimele IMAGINI cu incendiul de la blocul de locuinţe sociale din Slatina, în care o femeie a murit şi cinci persoane au fost rănite
Articolul următorLocalnicii din Rusănești, revoltați. Cer măsuri care să limiteze răspândirea pestei din Teleorman