Patru bărbaţi din Băileşti şi o femeie din Caracal au fost reţinuţi pentru 24 de ore, joi seara, după ce au fost audiaţi de poliţiştii în cazul răpirii unei fete de 20 de ani, din municipiul oltean.

Cei cinci sunt acuzaţi de lipsire de libertate, iar în cursul zilei de vineri vor fi prezentaţi instanţei cu propunerea arestării preventive pentru 30 de zile.

„Cu privire la evenimentul produs astazi pe raza mun. Caracal, politistii au dispus retinerea pentru 24 de ore a cinci persoane, patru bărbaţi şi o femeie, sub aspectul savarsirii infractiunii de lipsire de libertate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

Poliţiştii s-au alertat, joi, după ce o femeie din municipiul Caracal a sesizat, prin 112, faptul că o fată a fost luată cu forța de pe stradă și urcată într-un autoturism, care a plecat în direcția municipiului Slatina.

După aproximativ 10 minute, aceștia au identificat autoturismul în trafic, pe raza orașului Piatra-Olt.

Este vorba de patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 32 de ani, din comuna Băileşti, judeţul Dolj, şi de verişoara fetei de 20 de ani. Iniţial, răpitorii le-au declarat poliţiştilor că sunt doar trei, iar al patrulea bărbat nu e cu ei. În urma audierilor de la Poliţia Caracal, s-a stabilit cum stau de fapt lucrurile.

Surse locale spun că fata i-ar fi spus verişoarei că îşi doreşte să se mărite, iar aceasta s-a oferit să-i fie peţitor. Când au venit rudele viitorului ginere, printre care fratele acestuia, fata nu a mai vrut să urce în maşină spunând că s-a răzgândit. Atât cei trei bărbaţi, cât şi verişoara fetei au urcat-o cu forţa în automobil.

Aceleaşi surse spun că victima este divorţată şi are un copil de câteva luni. Poliţiştii au imagini de pe camerele de supraveghere cu tânăra când este luată pe sus şi băgată cu forţa în maşină.

Articolul precedentReconstrucția de mandibulă, premieră medicală la Slatina. Pacientului i-a fost prelevat os de la picior
Articolul următorCine cercetează pe cine, în cazul intervenţiei de la Caracal. Precizările procurorilor