Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au explicat, vineri, prin intermediul unui comunicat de presă, cum s-a ajuns la cercetarea poliţiştilor care au intervenit în cazul Alexandrei Măceşanu, precizând că a fost vorba despre o sesizare a Corpului de Control al MAI şi nu despre altceva.

Magistraţii olteni au venit cu precizări după ce, în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora „procurorii din Caracal, cei care au intervenit în cazul Alexandrei Măceşanu, le-au deschis dosar penal poliţiştilor care s-au ocupat  de caz”.

„La data de 31 iulie 2019 a fost înregistrat pe rolul Parchetului  de pe lângă Judecătoria Caracal, ca urmare a sesizării Ministerului Afacerilor Interne – Corpul de Control al Ministrului, un dosar penal în vederea efectuării de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 C.pen., privind modul de acţiune al structurilor MAI, în cazul dispariţiei minorei Măceşanu Alexandra Mihaela”, se arată în comunicatul citat.

Sursa citată mai arată că, în cursul aceleiaşi zile, Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, ca organ ierarhic superior, preluarea acelui dosar penal, având în vedere că şi la nivelul acelei unităţi de parchet se efectuează cercetări de către instituţiile abilitate să apreciez modul de aducere la îndeplinire a atribuţiunilor de serviciu în legătură cu acelaşi eveniment.

Ulterior, la 1 august, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a admis cererea şi a dispus preluarea dosarului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal. În cele din urmă, dosarul a ajuns la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

„Prin ordonanţa din data de 28 august 2019 Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi-a declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere că pe rolul acelei unităţi de parchet se afla, în lucru, un dosar penal având acelaşi obiect, iar potrivit art. 88 ind. 1 alin. 2 din Legea 304/2004 «Secţia pentru Investigara Infracţiunilor din Justiţie îşi păstrează competenţa de urmărire penală şi în situaţia în care, alături de persoanele prevăzute la alin. 1, sunt cercetate şi alte persoane»”, se mai arată în comunicatul PT Olt.

Articolul precedentCe măsură a luat poliţia în cazul tinerei răpite la Caracal
Articolul următorConducerea ALDE Olt cere demisia secretarului general Daniel Chițoiu și renunțarea la alianța cu Pro România