Pompierii olteni marchează 171 de ani de la lupta din Dealul Spirii, din 13 septembrie 1848, declarată oficial Ziua Pompierilor din România.

Pentru a marca acest eveniment, în perioada premergătoare zilei de 13 septembrie, au fost organizate o serie de competiții sportive iar joi, 12 septembrie, începând cu ora 17.30, în Parcul Tineretului din municpiul Slatina, vor fi organizate mai multe ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție, a manevrelor de prim ajutor dar și puncte de informare preventivă a populației.

Activitățile dedicate Zilei Pompierilor din România vor continua, vineri, 13 septembrie, începând cu ora 11.00, pe platoul din fața Prefecturii Olt, unde va avea loc un ceremonial militar, care se va încheia cu defilarea Gărzii de Onoare și a autospecialelor din cadrul ISU Olt.

Tot vineri, în intervalul 10.00-12.00, în zona adiacentă Instituției Prefectului, vor fi organizate ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție, dar și un punct de prezentare a manevrelor de prim ajutor.

Articolul precedentEvaziune fiscală de 1,5 milioane lei prin vânzarea fictivă de mobilier urban către primării. Percheziţii în Olt şi Teleorman
Articolul următorPensionare din fruntea IPJ Olt. Despre cine este vorba