Un bărbat în vârstă de 80 de ani, din Corabia, este cercetat pentru producere ilegală de alcool, după ce în urma unor percheziţii desfăşurate, miercuri, la locuinţa sa au fost găsite cazane artizanale de distilat alcool, precum şi cantitatea de 7.556 litri alcool (țuică), depozitată în butoaie de plastic de capacitați diferite.

Poliţiştii au ridicat din locuinţa acestuia cantitatea de 536 litri alcool, iar diferența de 7020 de litri a fost sigilată și lăsată în custodia bărbatului. Tot cu ocazia percheziției a fost gasită și ridicată suma de 9.250 euro și 16.650 lei.

„În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, 400 țigări de foi de 3 grame, 200 țigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere și vinuri, peste 300 litri din Codul Fiscal”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

La fața locului au fost solicitați și lucrătorii din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală care au aplicat bărbatului o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 lei.

 

Sursa: Realitatea de Olt