Studiile de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru marele proiect derulat de CAO cu fonduri europene, în valoare de 150 de milioane de euro, au fost aprobate de municipiile Slatina și Caracal, toate cele șase orașe și 17 comune, benficiare ale investiţiilor.

Directorul general al Companiei de Apă Olt (CAO), Cătălin Uşurelu, a declarat că, totodată, unităţile administrativ teritoriale au aprobat şi disponibilitatea terenurilor de pe raza lor.

„Consiliile locale ale celor 25 de localități, care vor beneficia de investiții pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare prin proiectul cu finanțare europeană al Companiei de Apă Olt, au aprobat studiile de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici și disponibilitatea terenurilor”, a declarat Uşurelu.

El a adăugat că proiectul aşteaptă avizarea pentru a putea fi implementat.

„Proiectul «Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020» se află în analiză la consultantul Jaspers, organism din care fac parte Comisia Europeană, BEI și BERD. După ce Jaspers va aviza  proiectul, CAO poate semna cererea de finanțare și investițiile cuprinse în proiect vor începe”, a mai spus Cătălin Uşurelu.

Compania de Apă Olt (CAO) a depus, din decembrie 2016, la Ministerul Fondurilor Europene, studiul de fezabilitate pentru proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Olt, în perioada 2014 – 2020”, fiind în primii patru operatori din ţară care au depus proiecte.

În cadrul acestui proiect cu finanţare europeană, Compania de Apă Olt va accesa fonduri europene şi pentru investiţii în reţelele de apă, canalizare, staţii de tratare a apei şi staţii de pompare a apei uzate pentru 17 comune din judeţul Olt care fac parte sau sunt în diferite stadii de aderare la ADI Oltul. Până când vor semna contractul de finanţare, acestea vor face parte din Compania de Apă Olt, potrivit reprezentanţilor investiţiei.

150 de milioane de euro vor merge în Slatina şi alte 24 de localităţi. De acest proiect vor beneficia, pe lângă Slatina, localităţile: Caracal, Corabia, Balş, Potcoava, Scorniceşti, Drăgăneşti, Dăneasa, Băbiciu, Gostavăţu, Scărişoara, Fărcaşele, Dobrosloveni, Izbiceni, Giuvărăşti, Bălteni, Perieţi, Schitu, Rusăneşti, Piatra-Olt, Găneasa, Tia Mare, Şerbăneşti, Crâmpoia şi Vişina.

Articolul precedentPreședintele CJ Olt, despre proiectul de buget: „Trebuie să identificăm exact toate cheltuielile pe care le avem”
Articolul următorDouă clădiri de patrimoniu din Caracal, reabilitate cu fonduri europene