Negocierile dintre angajaţi şi conducerea Alro Slatina au intrat în impas, după ce Inspectoratul Teritorial de Muncă a cerut tuturor sindicatelor reprezentative din fabrică să se pună de acord cu privire la solicitări.

Preşedintele Cartel Alfa Olt, Cristel Ioţu, a declarat că totul a fost dat peste cap de reprezentanţii sindicatelor care n-au participat la protestul de stradă, de săptămâna trecută. Aceştia, deşi semnaseră contractul colectiv de muncă propus de conducere, au venit cu noi solicitări, dialogul intrând în impas.

„În urma discuţiilor purtate ieri, la ITM, nu s-a ajuns la nicio înţelegere cu sindicatele participante întrucât au venit noi solicitări din partea celor care deja negociaseră contractul colectiv de muncă. Au apărut noi sincope în dialog, iar reprezentanţii ITM au solicitat ca aceste discuţii între sindicatele din Alro să aibă loc în incinta fabricii şi să vină lămuriţi, cu situaţia deja pusă pe hârtie”, a declarat Ioţu.

Liderul sindical atrage atenţia că lucrurile pot lua o nouă turnură, iar negocierile să pornească de la zero.

„Riscul mare, la acest moment, este ca negocierea să plece de la zero şi nu au făcut decât să fie pe placul conducerii. Sindicatele care au ieşit în stradă îşi menţin cele trei puncte solicitate: 800 de lei majorare, 300 lei în plus la voucherul de vacanţă şi al treisprezecelea salariu”, a conchis Cristel Ioţu.

Articolul precedentBărbaţii care s-au bătut cu săbii şi lopeţi, în parcarea unui supermarket din Olt, reţinuţi de poliţişti
Articolul următorCe drumuri din Olt vor fi reabilitate în acest an. Anunţul făcut de CJ