Oltenii reţinuţi de poliţiştii doljeni pentru că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, au spart mai multe maşini parcate în zona unor restaurante din Craiova, unde se desfăşurau nunţi, au acţionat identic în Balş sau Râmnicu Vâlcea.

Banda de hoţi este formată din doi tineri în vârstă de 19 ani din Slatina, un bărbat în vârstă de 42 de ani din Drăgăneşti-Olt şi un altul în vârstă de 43 de ani, din Brâncoveni. Cei patru au fost foarte ocupaţi, sâmbătă seara, luând la rând restaurantele din trei judeţe – Olt, Dolj şi Vâlcea, unde au spart mai multe maşini din care au luat bani sau bunuri.

Banda acţiona cu precădere la nunţile mai mari, la restaurante mai luxoase, dar cu parcări mai puţin luminate.

În Balş, au fost sparte trei autoturisme, iar în Craiova, hoţii au acţionat la nu mai puţin de nouă maşini, fiind reţinuţi de poliţiştii doljeni.

„O bună parte din prejudiciul produs a fost recuperat de către poliţişti, cercetările continuând sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat. În urma probatoriului administrat, faţă de cei patru bărbaţi, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul acestei zile, cei în cauză să fie prezentaţi unităţii de parchet competente, cu propunere de arestare preventivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Hoţii au acţionat şi în zona unor restaurante din Râmnicu Vâlcea, unde au spart şase autoturisme.

„În fapt, persoanele bănuite ar fi spart geamurile laterale a șase mașini parcate și ar fi sustras din două autoturisme, un încărcător de telefon, un selfie-stick, o geantă, 300 de lei, dar și alte bunuri, provocând un prejudiciu total de 4.700 de lei”, a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Sandra Dăscălete.

Articolul precedentLemne de foc, confiscate de poliţiştii olteni
Articolul următorCasele de marcat vechi, înlocuite până joi. Furnizor: „Avem 400-500 de clienți pe lista de așteptare”