10 slătineni care locuiesc pe strada Alice Botez din Slatina au donat municipalităţii mici suprafeţe de teren pentru ca artera să îndeplinească condiţiile minime prevăzute de lege privind lăţimea.

Viceprimarul Slatinei, Claudiu Stăncioiu, a declarat că la următoare şedinţă a consiliului local va fi supus aprobării un proiect care vizează includerea în inventarul bunurilor ce aparţin domeniului public a acestor suprafeţe de teren.

„Sunt suprafeţe de teren donate pentru a se atinge lăţimea necesară a străzii. Le vom inventaria şi vom include în domeniul public. Singura problemă este în continuare cu un cetăţean de la intrarea pe stradă care refuză să cedeze”, a declarat Stăncioiu.

Timp de mai mulţi ani, slătinenii care locuiesc aici au refuzat să-şi mute limita proprietăţilor pentru ca artera să îndeplinească condiţiile minime de stradă – să aibă o lăţime de minimum şapte metri.

Această solicitare a fost lansată de primărie şi înainte de introducerea utilităţilor, fără a-i sensibiliza pe cetăţeni. În ciuda acestui lucru, gospodăriile au fost racordate, până la urmă, la reţelele de apă, canal şi gaze.

Demersul municipalităţii vine înainte ca strada Alice Botez să fie asfaltată, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la 634.771 lei, TVA inclusă.

Articolul precedentCare sunt procurorii olteni afectaţi de ordonanţa pe legile justiţiei. Le-a încetat delegarea la DNA Craiova
Articolul următorSlatina: Ultima zi pentru solicitarea tichetelor sociale