Vicepremierul Paul Stanescu reactioneaza inaintea primei sedinte a guvernului, dupa publicarea raportului MCV pe 2018 al Comisiei Europene, joi 15 noiembrie 2018, la Palatul Victoria din Bucuresti. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFX FOTO

Preşedintele PSD Olt, senatorul Paul Stănescu, transmite printr-un comunicat de presă că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă va cădea, adăugând că nu există în „Plan B” şi acuzând Opoziţia că nu vrea să-şi asume guvernarea.

Liderul social-democraţilor din Olt spune că votul împotriva moţiunii este un moment esenţial pentru viitorul ţării, reamintind că cei care vor să dea jos guvernul sunt autorii guvernărilor instabile din anii trecuţi.

„Sunt momente politice care sunt absolut esențiale pentru viitorul țării. Votul împotriva moțiunii de cenzură, depusă săptămâna trecută de o opoziție mai degrabă zgomotoasă decât pusă pe fapte mari pentru toți românii, este unul dintre acestea. Pentru că România are nevoie de stabilitate politică și economică și nu de marca binecunoscută a instabilității guvernărilor de dreapta din anii din urmă. Opoziția se bate cu pumnul în piept că va dărâma guvernul, dar nici până la această oră nimeni, dar nimeni nu știe cine dorește să-și asume responsabilitatea. Toți? Sau cum? Pentru că unii vor la guvernare, alții vor anticipate, alții vor să anuleze creșterile salariale, pensiile pentru care au votat și au militat mult timp alături de noi, alții vor să se răzbune pe funcționari. Imaginați-vă opoziția ca o echipă formată din oameni cu preocupări total diferite și care își dorește să joace cel mai important meci, dar nimeni nu știe cine este căpitanul”, spune Stănescu.

Paul Stănescu mai arată că mobilizarea împotriva moţiunii reprezintă şi un semnal de unitate pentru români şi în spatele candidatului PSD la prezidenţiale.

„Noi, social-democrații, nu trebuie să pierdem meciul de joi. Prin mobilizarea împotriva moțiunii, trebuie să dăm un semnal puternic de unitate societății și o lecție opoziției că nu este cazul și momentul să se joace cu interesele românilor și bunăstarea românilor. Repet ceea ce am spus și acum două săptămâni: în aceste alegeri prezidențiale strângem rândurile și ne luptăm pentru ceea ce au câștigat românii în anii noștri de guvernare. Ne luptăm pentru candidatul nostru și pentru programul de guvernare. Restul, se vor întrece care mai de care în propriile laude. Despre propriile promisiuni iluzorii, despre concedierea a 400.000 de bugetari, despre austeritate, despre tăieri de salarii și pensii, și așa mai departe. Adică despre ce știu ei mai bine să facă”, a mai transmis Paul Stănescu.

Senatorul de Olt conchide prin spulberarea tuturor zvonurilor şi subliniind că nu există un „Plan B”, dacă moţiunea trece.

„Nu există planul B. Și asta vom arăta și la această moțiune de cenzură, că stabilitatea României este mai importantă decât orice târguială pe care o fac partidele din opoziție între ele. România nu are nevoie de incertitudinea lor politică”, a conchis liderul social-democrat.

Articolul precedent23 de localități din Olt primesc bani pentru rețele de gaze și modernizarea drumurilor
Articolul următorNoi sensuri unice în Slatina. Care sunt zonele vizate