47 de dascăli din judeţul Olt au rămas fără catedră, în această vară, doar în cazul a 27 dintre ei Inspectoratul Şcolar găsind soluţii.

Inspectorul şcolar Iulia Dima a declarat că, până la începerea noul an şcolar, toţi aceşti dascăli vor fi detaşaţi în interesul învăţământului, astfel încât să nu rămână fără catedră.

„Din partea unităţilor de învăţământ, au fost comunicate şi s-au înregistat la ISJ Olt un număr de 47 de situaţii de restrângere a activităţii, din care 20 au fost soluţionate printransfer pe o altă catedră. Din celelate 27 de cazuri nesoluţionate, Comisia de mobilitate a identificat şi propus detaşarea în interesul învăţământului pentru un număr de nouă cadre didactice, celelate 18 cazuri nesoluţionate fiind în atenţie şi se vor soluţiona cu prioritate prin detaşare în interesul învăţământului pentru o perioadă de cel mult un an”, a declarat ea

Totodată, în cazul a aproape 400 de profesori ISJ a găsit soluţii pentru completarea normelor didactice.

„O etapă prevăzută de Metodologia mişcării personalului didactic a constat în verificarea proiectelor de încadrare a personalului didactic titular în unităţile de învăţământ din judeţ. Au fost identificate situaţiile privind restrângerile totale sau parţiale de activitate şi, împreună cu personalul didactic afectat de restrângeri, au fost căutate soluţii de rezolvare. Astfel, completarea de normă didactică la nivelul unităţilor de învăţământ a fost realizată pentru 385 de cadre didactice, din care 375 pe perioadă determinată de cel mult un an şcolar şi pentru 10 cadre didactice, pe perioadă nedeterminată”, a mai spus Iulia Dima.

Şase dintre dascăli nu au acceptat, însă, ofertele făcute de ISJ Olt.

„Pentru cadrele didactice a căror cerere de completare a normelor didactice la nivelul unităţii de învăţământ nu a fost soluţionată, ISJ Olt a identificat la nivelul altor unităţi de învăţământ un număr de 50 de catedre incomplete, din care 39 au fost repartizate pe perioadă determinată, 36 în mediul urban şi trei în rural, celelalte 11 fiind repartizate pe perioadă nedeterminată. Pentru un număr de şase, cadre didactice care nu au acceptat catedrele oferite, completarea normei didactice se va soluţiona cu prioritate, în şedinţele publice din perioada 21-31 august 2018”, a mai spus Iulia Dima.

Articolul precedentŞoferul vinovat de acccidentul de Pădurea Sarului, în care şi-au pierdut viaţa cinci persoane printre care doi copii, trimis în judecată
Articolul următorDouă cooperative agricole din Olt vor să facă depozite de legume pe fonduri europene