Municipalitatea extinde reţeaua de iluminat public pe străzile Agricultorului şi Poenii, potrivit unui proiect aprobat recent de Consiliul Local Slatina.

Potrivit sursei citate, pentru extinderea reţelei de iluminat pe strada Agricultorului, valoarea investiţiei se ridică la 466.197, 80 lei, fără TVA. În timp ce costurile pentru investiţia de pe strada Poenii ajung la 114.626,92 lei, fără TVA.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei pentru Administrarea Străzilor şi Iluminatului Public (DASIP), în prezent nu există iluminat public, în zonele vizate de investiţie.

„Realizarea unui iluminat corespunzător determină în special reducerea cheltuielilor indirecte, reducerea numărului de accidente pe timp de noapte, reducerea riscului de accidente rutiere, reducerea numărului de agresiuni contra persoanelor, îmbunătăţirea climatului social şi cultural prin creşterea siguranţei activităţilor pe durata nopţii”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Pe cele două străzi vor fi instalate sisteme de iluminat cu LED. Investiţia de pe strada Agricultorului presupune montarea a 22 de stâlpi metalici înalţi de 8 metri, 22 de aparate cu LED de 36 waţi şi 750 metri de reţea subterană. Pe strada Poenii, vor fi instalaţi 3 stâlpi de beton, 10 corpuri de iluminat cu LED cu o putere de 36 waţi, 40 de metri de reţea subterană şi 250 de metri de reţea aeriană.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentPeste 110 milioane de euro pentru dotarea liceelor cu laboratoare inteligente
Articolul următor300.000 de preșcolari și elevi vor beneficia de vouchere pentru rechizite și îmbrăcăminte