Cosmina Măgureanu, originară din Slatina, a lansat o serie de poveşti terapeutice ce au un rol deosebit în educarea copiilor și în dezvoltarea emoțională a acestora, potrivit autoarei. Primul volum poartă numele „Anais și prima zi de grădiniță”.

Cosmina Măgureanu a lucrat doi ani ca profesor educator la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr.7 Slatina, este din municipiul oltean, dar acum locuieeşte în București. Ea spune că ideea colecției de povești terapeutice „Poveștile lui Anais” a luat naștere din necesitatea de a realiza un material din perspectiva unui specialist în educația preșcolară. Totul este gândit și privit prin prisma a zece ani de formare continuă în educația preșcolarilor.

„Am căutat să răspund nevoilor actuale ale copiilor deoarece am luat contact direct cu problemele frecvente pe care le întâmpină aceștia. Această carte le vorbește copiilor pe limba lor, prin intermediul acestor povești terapeutice reușim să ne conectăm cu ei, iar mesajul ajunge cu mai multă ușurință la urechile lor”, spune autoarea.

În primul volum ale acestei colecții, Anais pășește plină de emoție pentru prima dată în această aventură numită grădiniță, iar cititorii vor avea ocazia să călătorească împreună în cei mai frumoși ani ai copilăriei. Aventurile în care pornește personajul principal vor fi presărate cu mult farmec și umor.

„În acest volum am încercat să vin în ajutorul părinților și mai ales al copiilor legat de teama de nou, mai exact prima zi de grădiniță. Am privit lucrurile din perspectiva a zece ani de activitate în educația preșcolarilor. În tot acest timp am căutat ca tranziția familie-grădiniță să fie una cât mai ușoară și cât mai plăcută, iar poveștile terapeutice au foarte multe avantaje printre care se numără și următoarele: nu oferă o soluție de rezolvare a problemei specifică vârstei, ci îl pune pe ascultător în postura în care trebuie să descopere singur pașii în găsirea unei soluții, victoria personajului îi poate da încredere ascultătorului, îi oferă posibilitatea de a se distanța emoțional de situația pe care o trăiește, iar cel mai important factor este acela că favorizează comunicarea dintre copil și adult”, mai spune Cosmina Măgureanu.

Ea adaugă că poveștile terapeutice au un rol deosebit în educarea copiilor și în dezvoltarea emoțională a acestora, iar efectele acestora se resimt nu numai în rândul celor mici, ci și al celor mari. 

„Foarte mulți dintre noi ne amintim cu drag acele povești ale copilăriei noastre ce ne-au influențat modul de gândire, atitudinile, felul în care ne-am comportat sau raportat la anumite momente de viață, modul în care am relaționat cu cei din jurul nostru”, mai spune slătineanca.

Urmează volumul doi, „Anais nu vrea să doarmă la grădiniță”.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentOlt: O nouă fabrică de componente auto s-ar putea deschide în Balş
Articolul următorDoi traficanţi de droguri din Slatina, prinşi în flagrant de DIICOT Craiova