Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Slatina, a fost prins de poliţişti în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie de 1,21 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Alţi opt şoferi, printre care o femeie, s-au ales cu dosare penale pentru acelaşi motiv.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat că aceste abateri au fost depistate de poliţişti în urma unei acţiuni desfăşurate, sâmbătă şi duminică.

Astfel, sâmbătă, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Brastavăţu, a fost depsitat în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Grădinile, având o concentrație 0,72 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

În aceeaşi zi, o femeie în vârstă de 47 de ani, din Balș, a fost depistată la volan, sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație de 0,47 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, duminică, un bărbat în vârstă de 25 de ani a fost depistat de poliţişti, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Osica de Sus, având o concentrație de 0,59 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, în Caracal, a fost depistat un bărbat în vârstă de 49 de ani, din comuna Livezi, județul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie de 0,86 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Totodată, pe strada Bradului, din municipiul Caracal, polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 35 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie de 0,64 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, pe raza comunei Bârza, polițiștii au oprit în trafic un bărbat în vârstă de 44 de ani, din localitate. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație de 1,05 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Perieți au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 68 de ani, din comuna Schitu, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie de 0,50 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

„În urma acestor activități, în toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, a precizat Alexandra Dicu.

Articolul precedentJandarmeriţă din Olt, campioană la alergat
Articolul următorCentru educațional pentru tinerii romi din Slatina, deschis cu sprijin olandez