Vicepreședintele PSD Paul Stănescu nu o susține pe Gabriela Firea la conducerea partidului, în cazul în care se va decide schimbarea lui Liviu Dragnea din fruntea social democraților, iar Firea ar candida. Stănescu nu vrea nici să candideze la șefia partidului, iar în acest moment singura ipoteză luată în calcul pentru înlocuirea lui Dragnea este premierul Viorica Dăncilă, potrivit unor surse din interiorul PSD.

Declarația făcută de Stănescu la Slatina, vinerea trecută pare să facă trimitere și la Gabriela Firea, nu doar la Liviu Dragnea, așa cum s-ar fi crezut inițial. Surse din PSD au declarat pentru realitateadeolt.net că Stănescu nu o va susține pe Firea, în cazul în care aceasta vrea să îi ia locul lui Dragnea. „Sunt discuţii, sunt păreri diferite, dar vă spun că dacă ar fi să aleg între un om, o persoană, un coleg, un prieten şi România, aş alege România. Aşa şi la partid, dacă ar fi să aleg între un coleg, o persoană, un prieten şi Partidul Social Democrat, aş alegere partidul”, a declarat Paul Stănescu.

Întrebarea firească ar fi: „Dacă nici Firea, atunci cine?”. La aceasta, liderii PSD nu au încă un răspuns clar. Dar scenariul potrivit căruia Stănescu ar candida la președinția partidului este exclusă, cel puțin în acest moment. Astfel, în cazul în care social democrații vor decide schimbarea lui Dragnea, președintele executiv Viorica Dăncilă ar urma să premia conducerea interimară a partidului.

Stănescu a avut vineri și o întâlnire cu primarii din județ, cărora le-a transmis că prioritatea lor trebuie să fie continuarea investițiilor, iar prioritatea Guvernului va fi implementarea programului de guvernare. Vicepreședintele PSD i-a asigurat pe liderii locali și pe edili că la vârful partidului va fi instaurată liniștea cât mai curând, fără să precizeze însă dacă liniștea va însemna schimbarea lui Dragnea sau înlocuirea lui cu Gabriela Firea.

Articolul precedentHoţii de fier vechi au furat stâlpii indicatoarelor rutiere dintre Piteşti şi Slatina – FOTO
Articolul următorPagubă pentru un fermier din Olt. 20 de tone de furaje, distruse într-un incendiu provocat intenţionat – FOTO&VIDEO