Şoferul în vârstă de 19 ani care, luni seara, a lovit un autoturism parcat pe strada Carol I din Slatina, trei persoane ajungând la spital, se afla sub influenţa drogurilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv.

„Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru a se stabili dacă a consumat substanțe interzise”, a declarat reprezentantul IPJ Olt.

Ea a adăugat că, în urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri au descoperit că plăcuțele de înmatriculare, atașate autoturismului condus de tânăr, sunt atribuite unui alt autoturism.

„În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă , conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, a mai declarat Alexandra Dicu.

Accidentul rutier s-a petrecut după ce tânărul în vârstă de 19 ani a intrat cu autoturismul într-o maşină parcată.

„Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr, de 19 ani, în timp ce conducere un autoturism pe strada Carol I din municipiul Slatina, pe fondul vitezei, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, intrând în coliziune cu un autovehicul parcat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Echipajele medicale au asistat la fața locului toate cele cinci persoane implicate în accident, iar trei dintre acestea au fost transportate la spital.