Programările pentru preschimbare de permis, transcrierea auto, înmatriculare vehicule, autorizaţii provizorii, radieri, la Serviciul Înmatriculări şi Permise Olt, pot fi făcute de pe o zi pe alta, potrivit şefului instituţiei.

Totodată, şeful Serviciului Înmatriculări şi Permise Olt, comisarul şef Florin Hoară, a arătat că şi timpul de aşteptare a candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere până la susţinerea probei practice s-a diminuat la 26 de zile.

„În ceea ce priveşte programările de la Serviciul Olt, pe toate liniile de muncă, adică preschimbare de permis, transcriere auto, înmatriculare vehicule, autorizaţii provizorii, radieri, în acest moment, există locuri pentru a doua zi. De asemenea, la proba de traseu pentru obţinerea permisului de conducere, programarea candidaţilor se face la 26 de zile, lucru destul de bun, în sensul că în alte judeţe există o perioadă mult mai îndepărtată”, a explicat Hoară.

Aşteptarea este minimă şi în cazul preschimbării permisului.

„La preschimbarea permiselor de conducere, cetăţeanul depune documentele, i se face preluarea de imagine şi dovada i se dă în maximum două minute, urmând ca permisul să-i vină acasă de la Direcţia Regim Premise, undeva în trei patru zile. La fel se întâmplă şi pentru permisul nou obţinut”, a mai spus Hoară.

El a explicat că situaţia nu poate fi comparată cu ce se întâmplă în alte judeţe, unde timpul de aşteptare este mult mai mare.

„Ca să ajungem la situaţia actuală, a fost bineînţeles datorită efortului lucrătorilor. Ca să primeşti un dosar din cinci în cinci minute, cu soluţionare a 380 de cereri pe zi – primire documente de permis, de înmatriculare, de transcriere, autorizaţii provizorii, radieri şi verificarea lor, bineînţeles, la ghişee, este o muncă destul de consistentă. Iar cu programarea la proba de traseu în termen de 26 de zile am reuşit prin delegarea a doi agenţi de la Poliţia Rutieră, cu sprijinul inspectorului şef al IPJ şi al domnului prefect, care au facilitat acest transfer pe o perioadă delimitată de timp. Ne-au ajutat foarte mult”, a mai declarat Florin Hoară.

Articolul precedentPrimarii din Slatina și Caracal, în tabăra anti-Dragnea
Articolul următorPrimar sau europarlamentar? Teodosescu joacă la două capete