Alimentarea cu gaze naturale în municipiul Slatina a fost reluată în unele cartiere, dar cu presiune mai mică, echipele Distrigaz Sud Reţele finalizând operaţiune până la ora 17.00.

Prefectul judeţului, Silviu Neacşu, a explicat că reluarea alimentării cu gaze se face treptat, cei de la Distrigaz Sud Reţele verificând fiecare racord de la scările de bloc şi de la case.

„Ora 17.00 este termenul maxim pentru reluarea alimentării, dar deja în unele cartiere au venit gazele, dar cu presiune mai mică. Echipele Distrigaz trebuie să verifice, din bloc în bloc, din scară în scară, din casă în casă, înainte de a relua alimentare. De aceea s-a întârziat atât, pentru că defecţiunea s-a remediat de aseară. Pentru a face faţă au venit echipaje din toate judeţele limitrofe”, a declarat Neacşu.

De joi după-amiază, municipiul Slatina nu are gaze naturale, din cauza unei avarii la reţeaua de distribuţie a Transgaz.

Potrivit Distrigaz Sud Rețele, ca urmare a unor disfunctionalități tehnice apărute în sistemul de transport al gazelor naturale operat de Transgaz, în data de 4 octombrie, începând cu ora 17.00, a fost sistată alimentarea cu gaze naturale, din motive de siguranță, pentru toți clienții din municipiul Slatina.

 

„În urma acestui incident au fost afectați aproximativ 28.000 de clienți, casnici și non-casnici”, se arată într-un comunicat al companiei.

 

Sursa citată mai arată că echipele Distrigaz Sud Rețele au demarat reluarea alimentării cu gaze naturale, începând de joi, ora 19.00, preconizând finalizarea acțiunii de alimentare cu gaze naturale pentru totalitatea clienților afectați, până în data de 5 octombrie, ora 17.00.

Articolul precedentAccident în Olt. O căruţă a fost lovită de o maşină, iar un copil este în comă
Articolul următorDouă referendumuri în Olt. Ce întrebări vor fi pe buletinele de vot