Inspectorii veterinari au depistat prezența Fipronilului în ouă la o fermă din Scornicești, care aparține aceleiași societăți din Teleorman care a livrat la începutul lunii ouă contaminate. Aproape 300.000 de ouă au fost vândute deja, între 15 și 18 ianuarie în Olt, Dolj, Argeș, Vâlcea și municipiul București.

După detectarea Fipronilului în ouă la o fermă din Teleorman, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt a intensificat acțiunile de control privind verificarea reziduurilor în ouăle produse în fermele avicole din județul Olt. La o fermă din Scornicești, insecticidul interzis a fost detectat în ouă. „În seara de 17.01.2019, au fost primite buletinele prin care se confirmă prezența Fipronilului în probele analizate. Ca urmare, în dimineața zilei de 18 ianuarie, a fost demarată o anchetă, au fost puse sub sechestru ouăle aflate la momentul controlului în unitate, a fost interzisă livrarea de ouă pentru comercializare, până la sosirea rezultatelor de laborator și au fost prelevate alte probe pentru a fi analizate.  În data de 20 ianuarie, au sosit buletine de analiză care confirmau prezența Fipronilului și în alte probe de ouă”, a spus Venera Popa, consilier superior în cadrul DSVSA Olt.

La sediul unității sunt sechestrate 304.230 de ouă, care vor fi dirijate, conform procedurilor, către unități autorizate de neutralizare, unde vor fi distruse.

Din datele anchetei a reieșit că 285.570 de ouă (producția din perioada 15 – 18 ianuarie) a fost comercializată în următoarele județe: Olt, Dolj, Argeș, Vâlcea și municipiul București.

Articolul precedentALRO, de la producția de aluminiu la investiții în cercetare și dezvoltare, pentru a cuceri industria aeronautică
Articolul următorFestivalul Racilor şi al Fructelor de Mare ajunge în judeţul Olt, în weekend