O fată în vârstă de 10 ani, din Corabia, a alertat poliţiştii printr-un apel fals la 112 prin care anunţa că este sechestrată de un bărbat. De fapt, minora era în siguranţă, la bunica sa.

Gluma proastă a fost făcută de minoră, marţi seara, în jurul orei 18.30. Fata a sunat la 112 şi a spus că se află în locuința unui bărbat, care o ține cu forța, fără a oferi mai multe detalii. După efectuarea apelului, apelanta nu a mai răspuns la telefon.

„Polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia au demarat de îndată verificări, forțe sporite fiind angrenate în activitățile de căutare. După aproximativ 20 de minute de căutări, polițiștii au identificat minora, aceasta aflându-se la locuința bunicii sale, pe raza orașului Corabia”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

El a adăugat că minora le-a declarat polițiștilor că a folosit telefonul bunicii, fără acordul acesteia, iar apelul său a fost doar o glumă.

Poliţiştii reamintesc faptul că apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 se sancționează cu amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei. De asemenea, alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție este sancționată cu amendă de la 1.500 de lei la 5.000 de lei.