Guvernul a aprobat astăzi o nouă hotărâre care prevede exproprierea suprafețele de teren traversate de drumul expres Craiova-Slatina-Pitești. Aceasta include loturi de teren din nouă localități ale județului Olt. Până când parcelele vor intra în proprietatea Companiei de Drumuri va mai dura aproximativ o lună, timp în care nu vor putea începe lucrările.

Oltenii care dețin terenuri traversate de tronsonul din Olt al drumului expres Craiova-Pitești vor fi expropriați. Guvernul a aprobat astăzi ultima hotărâre referitoare la sumele necesare acestei proceduri. „Noua hotărâre de guvern completează exproprierile și vizează localitățile Valea Mare, Bârza, Piatra-Olt, Slătioara, Balș, Bobicești, Găneasa, Milcov și Slatina”,a  spus Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR

În scurt timp după aprobarea de astăzi, proprietarii își vor primi banii în conturile deschise pe numele lor la CEC. Abia apoi terenurile vor intra în proprietatea Companiei de Drumuri și vor putea fi predate constructorului. „După hotărârea de guvern se consemnează sumele destinate proprietarilor în conturi, după care își pot ridica sumele aferente. Ulterior, trecem în patrimoniul nostru aceste terenuri, apoi le predăm constructorului pentru începerea lucrărilor”, a explicat Alin Șerbănescu.

Toate aceste proceduri de transfer vor dura, cel mai probabil până spre finalul lunii august. Până atunci, utilajele aduse cu surle și trâmbițe încă din luna mai să înceapă construcția drumului nu au cum să intre pe suprafețele expropriate.

Tronsonul 2 al drumului expres, care trece prin județul Olt, va fi construit de firma UMB Spedition din Bacău. Mai întâi vor fi amenajate și date în folosință centurile ocolitoare din Slatina și Balș.

Articolul precedentRestart la deratizarea domeniului public din Slatina
Articolul următorIncendiu la un cămin cultural din Olt | VIDEO