Trei asistente de pe Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina au fost testate pozitiv la coronavirus, potrivit unui comunicat al unităţii medicale, remis sâmbătă.

 

Conform metodologiei de supraveghere pentru Covid – 19, în ultima lună, Spitalul Județean de Urgență Slatina și-a stabilit un protocol de testare pentru personalul medical asimptomatic, suplimentar față de recomandările de ierarhizare a priorităților, folosind resursele proprii, arată comunicatul citat.

Testele celor trei asistente au fost pozitive, din 82 de teste recoltate de la personalul medical al Secţiei Boli Infecţioase.

„Personalul Secției Boli Infectioase a fost testat, pana în prezent, de trei ori, primele două testari fiind în integralitate negative. La cea de-a treia testare, efectuată în data de 29 mai, din cele 82 de teste recoltate, 3 teste au fost confirmate pozitive, restul fiind negative. Este vorba de trei asistente care și-au desfășurat activitatea în cadrul secției de Boli Infectioase a SJU Slatina, toate fiind asimptomatice”, se arată în comunicatul citat.

Reprezentanţii unităţii medicale mai arată că, în urma anchetei epidemiologice efectuate la nivelul SJU Slatina, vor fi comunicați către DSP Olt toți contacții direcți ai asistentelor (angajați ai SJU Slatina, chiar dacă au deja unul sau mai multe teste negative).

„Întreg personalul secției a folosit zilnic echipamentele de protecție standard, conform protocolului. În Secția Boli Infectioase a SJU Slatina au fost internați în total 72 de pacienți confirmați cu Covid – 19”, se mai arată în comunicat.

Şase angajați ai SJU Slatina sunt confirmați cu COVID . 19. Situația celorlalte trei cazuri este următoarea:

asistenta angajată a secției ATI a fost externată în data de 23.05.2020. Toți contacții asistentei (pacienți și angajați SJU Slatina) au fost testați, rezultatele fiind negative;

asistenta angajată a secției Cardiologie este internată, în prezent, în cadrul secției Boli Infecțioase, cu simptome ușoare. Toți contacții asistentei din cadrul secției Cardiologie au fost testați, rezultatele fiind negative.

asistenta angajată în cadrul Blocului Operator este internată, în prezent, în secția Boli Infecțioase, cu simptome ușoare. Toți contacții asistentei din Blocul Operator au fost testați, rezultatele fiind negative.