Insula de PET-uri din mijlocul râului Olt, în zona barajului de acumulare de la Drăgăneşti-Olt, nu a fost încă îndepărtată de Hidroelectrica, la mai bine de o lună după ce Garda de Mediu le-a impus acest lucru.

Comisarul şef al Gărzii de Mediu Olt, Gheorghe Neacşa, spune însă că măsurile impuse trebuie aplicate în termen de 45 de zile, deci termenul nu ar fi fost depăşit

„Cantitatea de PET-uri de la baraj este mult diminuată, faţă de data trecută, când era o cantitate aproape dublă. Am încheiat o notă de constatare cu cei de la Hidroelectrica, pe 10 iulie, şi am pus măsuri pentru 40 de zile, deci încă sunt în termen. Spuneau că din această săptămână urmează să aducă un utilaj mare care să cureţe gunoiu”, a afirmat el.

După ploile din urmă cu o lună, toate mizerile aruncate pe malurile sau în apele afluenţilor s-au adunat în râul Olt. La barajul de la Drăgăneşti-Olt este un adevărat dezastru ecologic.

O serie de imagini publicate pe Facebook de Meteoplus arată dezastrul ecologic de pe Olt, de la barajul din localitatea Drăgăneşti – Olt. Luciul apei la barajul din localitatea olteană este acoperit de tone de pet-uri, aduse cel mai probabil din amonte, de afluenţii Oltului, în urma precipitaţiilor abundente de săptămâna trecută.

Ulterior publicării acestor imagini, Garda de Mediu a impus Hidroelectrica să cureţe zona.

Articolul precedentScandalul apei nepotabile de la Pleşoiu. Primarul, supărat că informaţiile au ajuns la presă după ce furnizorul a fost amendat de DSP
Articolul următorAccident pe centura Caracalului. O persoană rănită (VIDEO)