Mai multe efective de poliţişti şi jandarmi au fost dislocate în comuna Rusăneşti, unde autorităţile sanitar-veterinare vor ucide toţi porcii din localitate, decizia fiind luată după confirmarea existenţei virusului în trei focare.

Poliţiştii şi jandarmii au fost trimişi în localitate după ce mai mulţi oameni s-au strâns în faţa primăriei din localitate, nemulţumiţi de decizia privind uciderea porcilor.

„Avem deja acolo un echipaj de cinci efective, împreună cu colegii de la poliţie. În funcţie de evoluţia situaţiei, este posibilă suplimentarea efectivelor, dar eu nu cred că se impune”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt, Iulian Mihai.

De asemenea, poliţiştii au instituit trei filtre, pe lângă patrula de la secţie şi poliţistul de la postul din localitate.

Potrivit DSVSA Olt, la nivelul localităţii Rusăneşti au fost confirmate trei focare de pestă porcină africană. Primarul comunei, Alexandru Chirea, spune că alte 29 de probe au fost luate de la porcii din gospodăriile învecinate focarelor, însă toate au fost negative. Cu toate acestea, s-a luat decizia ca toţi porcii de pe raza localităţii să fie omorâţi.

Aceeaşi acţiune a fost desfăşurată, luni, în localitatea Cilieni, unde au fost ucişi 28 de porci.

Articolul precedentToți porcii din Rusăneşti, sacrificați astăzi
Articolul următorOltean reţinut pentru că, băut fiind şi fără permis, a lovit un copil cu maşina