Magistraţii Tribunalului Olt au hotărât să anuleze dispoziţie şefului IPJ prin care poliţistul Dan Dumitrescu din Caracal a fost destituit din poliţie pentru presupuse legături cu lumea interlopă. Decizia nu este definitivă.

Judecătorii olteni au hotărât, totodată, ca Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt să-l repună în funcţie pe poliţstul Dan-Marius Dumitrescu şi să-i achite acestuia „o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate, la data plăţii efective, împreună cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat”.

Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Anul trecut, agentul Dan Dumitrescu din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Olt a fost destituit din poliție.

„În urma parcurgerii procedurilor legale și a propunerii Consiliului de Disciplină, un agent din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Olt a fost destituit din poliție. Această decizie a fost adoptată după finalizarea cercetării prealabile a agentului de poliție în cauză, cercetare declanșată în urma apariției a unor informații cu privire la posibila sa implicare într-un dosar penal. Este vorba despre un dosar penal în care se efectuează cercetări, de către polițiști din cadrul SCCO Olt, sub coordonarea DIICOT – Biroul Teritorial Olt, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de criminalitate organizată, fiind efectuate mai multe percheziții domiciliare, inclusiv la locuința lucrătorului de poliție”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt, remis în luna august 2019.