Primăria Caracal a scos la licitaţie realizarea studiului de fezabilitate pentru construirea unui adăpost pentru câinii fără stăpân din municipiu.

Primarul municipiului, Liviu Radu, a explicat că primăria se vede nevoită să investească în ecarisaj după ce, o bună perioadă din anul 2016, câinii fără stăpân a fost adunaţi de pe străzile Caracalului de o firmă privată, în baza unui contract de prestări servicii.

Radu spune că acest lucru nu mai este posibil, după ce fosta senatoare PC Cristiana Anghel, cunoscută iubitoare de animale, a dat în judecată municipalitatea.

„Din 2016, am promis că rezolvăm această problemă a câinilor fără stăpân din oraş şi am crezut că putem să facem acest lucru prin intermediul unui contract de prestări servicii. Am încercat să nu facem un adăpost, pentru că acesta presupune costuri foarte mari, şi să rezolvăm cu costuri mai mici. Am zis că decât să facem adăpostul – e vorba de bani pentru construcţie, apoi angajaţi, maşini şi alte costuri lunare, să facem un contract cu o firmă autorizată, care să gestioneze acest lucru. Am făcut acest lucru şi s-a rezolvat problema, pentru o perioadă, s-au strâns vreo 300 de câini şi începuse să se cunoască. Dar, doamna Cristian Anghel, fostul senator, ne-a făcut plângeri penale şi am avut un proces pe care l-am pierdut. Motivul pentru am pierdut este faptul că în mandatul predecesorului meu, acest serivciu se dăduse către ADPP. Atunci, s-a sistat contractul, iar câinii s-au înmulţit”, a declarat Liviu Radu.

Edilul spune că adăpostul va fi construit la ieşirea din Caracal spre Bucureşti, pe un teren al primăriei.

„Acum, n-avem ce să facem decât să construim un adăpost. Facem studiul de fezabilitate. Se va construi la ieşirea spre Bucureşti, după sensul giratoriu. Între timp, de o jumătate de an, se fac şi castrări, cu ajutorul unor medici de la un ONG. În jur de 100 de câini sunt castraţi, lunar”, a mai declarat Radu.

Articolul precedentLa ce s-au putut gândi! Unde ţineau ascunse cartuşele de ţigări netimbrate – FOTO
Articolul următorPeste 500 de locuri de muncă disponibile, la bursa organizată mâine la Slatina și Caracal