Un tânăr în vârstă de 32 de ani, din Piatra-Olt, a fost depistat, sâmbătă seara, la volanul unui autoturism, aflându-se sub influenţa drogurilor. Bărbatul a fost oprit de poliţişti pe bulevardul Nicolae Titulescu, în municipiul Slatina.

Pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența unor substanţe psihoactive.

Începând cu luna iulie 2019, în dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Olt au intrat două aparate Drug Test, rolul acestora fiind acela de a ajuta polițiștii să depisteze conducătorii auto care au consumat substanțe psihoactive înainte de a se urca la volan.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost organizată și desfășurată o acțiune pe raza județului, în scopul identificării persoanelor care conduc vehicule pe drumurile publice după ce au consumat substanțe psihoactive sau alcool.

Conducerea vehiculelor pe drumurile publice de către o persoană care a consumat substanțe psihoactive, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

În cadrul acţiunii au fost reţinute şi 10 permise de conducere.

Articolul precedentPatru persoane rănite, într-un accident, pe centura Caracalului. Un copil de trei ani printre ei
Articolul următorOlt | Şi-a pierdut viaţa după ce a fost prins sub un tractor. Medicii n-au mai putut decât să declare decesul