Cooperativele din Urzica și Vădăstrița vor să se alăture și ele marelui proiect pilot al Ministerului Agriculturii, derulat în colaborare cu un mare lanț de supermarketuri. Caută sămânță românească de usturoi, pentru a cultiva, în zona de sud a județului, 30 de hectare de usturoi.

Pe lângă roșii, gogoșari și ardei gras produse de legumicultori din Olt, pe rafturile magazinelor Kaufland ar putea fi și usturoi oltenesc, de anul viitor. Ministerul Agriculturii, împreună cu cooperativele din județ caută sămânță românească pentru a cultiva suprafețe importante de usturoi în zona de sud a țării.

„La cele 30 de hectare pe care vrem să le înființăm în județul Olt, la cooperativele din Vădăstrița și Urzica, avem o mica problemă că nu am reușit să identificăm deocamdată necesarul de semințe de usturoi românesc. Vorbim de semințe certificate, cu documente. Dar nu renunțăm, vrem să încurajăm cultivatorii. Având și un program guvernamental- începând din acest an producătorii de usturoi vor primi acea subvenție de 1.000 euro pe hectar- trebuie să facem un efort să îi ajutăm să producă și usturoi”, a explicat Florin Ciobanu, consilierul ministrului Agriculturii.

Usturoiul 100% românesc va ajunge în magazinele Kaufland din toată țara, prin intermediul cooperativei Țara Mea, care investește în acest proiect.

Articolul precedentPesta porcină amenință din nou județul Olt, după confirmarea unui focar într-o localitate din Teleorman
Articolul următorVeşti bune pentru un monument istoric din Olt. Conacul Neamţu, reabilitat