O femeie în vârstă de 72 de ani, din Sârbii Măgura, este cel de al cincilea caz confirmat cu COVID-19 din judeţul Olt.

Femeia a fost surprinsă în timp ce este adusă, cu autospeciala ATPVM a ISU Olt, la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Slatina.

Potrivit primarului din Sârbii Măgura, Lucian Tănase, femeia a fost internată la Spitalul Gerota din Bucureşti. A fost externată şi se afla în izolare la domiciliu, însă ultimul test făcut pentru COVID-19 a fost pozitiv.

„A fost ridicată cu izoleta. Ar fi fost internată la Spital la bucureşti, şi a fost trimisă acasă A stat izolată, dar a venit vremea să-i facă testul şi a ieşit pozitiv. Locuia singură, am înţeles că avea şi probleme cu inima”, a declarat Tănase.

În judeţul Olt sunt patru cazuri de COVID-19 confirmate, 189 de persoane în carantină şi peste 1.600 în izolare la domiciliu.

Luni seara, un copil în vârstă de doar un an şi două luni, revenit cu familia din Anglia. Copilul şi părinţii săi au ajuns în Slatina, în data de 24 martie, intrând în izolare la domiciliu. Patru zile mai târziu, copilului i s-a făcut rău și a fost internat la Spitalul Județean unde i s-a făcut testul pentru COVID-19. Băiatul a fost transferat la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti.