Un tânăr, în vârstă de doar 34 de ani, din comuna Stoeneşti, judeţul olt a murit după ce a contactat infecţia COVID-19, în doar câteva zile de la internarea în spital.

Acesta revenise, din Anglia, în urmă cu o săptămână, a stat acasă timp de patru zile cu simptomatologie specifică, după care s-a prezentat la Spitalul Municipal Caracal, unde a fost evaluat medical.

Cu o afectare pulmonară de 75%, tânărul nu a mai putut fi salvat de medicii slătineni.

„Pacientul, care a revenit din Anglia, a stat acasă timp de patru zile, cu simptomatologie specifică COVID-19. S-a prezentat la Compartimentul Primiri Urgenţe Caracal, pentru evaluare medicală. I s-a efectuat un test rapid de COVID-19, care a ieşit negativ. Totodată, i s-a făcut un CT pulmonar, care a scos în evidenţă leziuni specifice SARS-COV-2, cu afectare pulmonară mare, aproximativ 75%. Ca şi comorbidităţi, avea obezitate de clasa II-III şi o uşoară insuficienţă hepatică la internarea în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina”, a precizat purtătorul de cuvânt al SJU Slatina, medical Florin Popa, citat de gazetanoua.ro.

Sursa: Realitatea de Olt