Dan Dumitrescu, poliţistul din Caracal concediat de IPJ Olt la finalul lunii august pentru presupuse legături cu lumea interlopă, a obţinut în instanţă suspendarea dispoziţiei prin care este dat afară din poliţie, până la finalizarea procesului pe care l-a intentat Inspectoratului de Poliţie Judeţean în care cere anularea acestui act administrativ.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au dispus, joi, printr-o hotărâre definitivă ca poliţistul Dan Dumitrescu să-i reia atribuţiile în poliţie. Iniţial, solicitarea acestuia de suspendare a dispoziţiei conducerii IPJ fusese respinsă de Tribunalul Olt, însă judecătorii craioveni i-au dat câştig de cauză poliţiştului.

Între timp, pe rolul Secţiei a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Olt se află solicitarea lui Dumitrescu de anulare a dispoziţiei prin care a fost demis din poliţie. Următorul termen fixat este pe 14 ianuarie 2019.

În luna aprilie, Dan Dumitrescu, polițist în cadrul Serviciului Rutier, a fost săltat de polițiști, fiind suspect într-un dosar de proxenetism și cămătărie. La momentul săvârșirii faptelor, agentul lucra în cadrul poliției de proximitate Caracal.

Prezentat Consiliului de Disciplină, agentul a fost destituit din poliție.

„În urma parcurgerii procedurilor legale și a propunerii Consiliului de Disciplină, un agent din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Olt a fost destituit din poliție. Această decizie a fost adoptată după finalizarea cercetării prealabile a agentului de poliție în cauză, cercetare declanșată în urma apariției a unor informații cu privire la posibila sa implicare într-un dosar penal. Este vorba despre un dosar penal în care se efectuează cercetări, de către polițiști din cadrul SCCO Olt, sub coordonarea DIICOT – Biroul Teritorial Olt, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de criminalitate organizată, fiind efectuate mai multe percheziții domiciliare, inclusiv la locuința lucrătorului de poliție”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt, remis în luna august.