Un tânăr și-a pierdut viața și alți trei au ajuns la spital răniți grav, în urma unui accident petrecut azi-noapte, pe un drum din Olt. Șoferul era băut și nu avea permis de conducere. El a scăpat cu răni ușoare, în urma accidentului.

Cei cinci tineri circulau pe DN 6, în afara comunei Drăghiceni, când șoferul în vârstă de 20 de ani a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat cu mașina pe câmp. Pasagerul de pe scaunul din dreapta a fost găsit în stop cardio-respirator de echipajele medicale sosite la fața locului. „La sosirea echipajelor, autoturismul a fost găsit în afară carosabilului, iar cele cinci victime în afara acestuia. Pasagerul aflat pe scaunul din dreapta – față, din municipiul Caracal, politraumatizat în urma accidentului, a fost găsit în stop cardio-respirator. Echipajele medicale au început imediat manevrele de resuscitare, dar fără rezultat favorabil, bărbatul fiind declarat decedat”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Trei tineri aflați pe bancheta din spate au fost și ei răniți și au ajuns la spitalul din Caracal. „La CPU Caracal au ajuns trei pacienți, o minoră, în vârstă de 17 ani, politraumatizată în urma accidentului rutier, un tânăr, în vârstă de 18 ani, cu traumatism cranio-facial și traumatism la membrul inferior drept și o tânără, în vârstă de 23 de ani, cu traumatism cranio-cerebral și traumatism la membrul superior stâng”, au mai precizat cei de la ISU Olt.

Tânărul aflat la volan a scăpat cu răni ușoare și a refuzat să meargă la spital. el este cercetat însă de polițiști și riscă să ajungă după gratii. „Conducătorul auto nu posedă permis de conducere. De asemenea, in urma testării sale cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație de 1.05 mg/ L alcool pur în aerul expirat.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpa , vătămare corporală din culpa , conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a declarat Alexandra Dicu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Olt.