Alte două asistente de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Olt au fost testate pozitiv pentru nou coronavirus. Numărul total al persoanelor infectate cu COVID-19, în acest focar, a ajuns la 15.

 

Cele două noi cazuri confirmate sunt colege de tură cu prima asistentă SAJ Olt confirmată cu COVID-19, o femeie în vârstă de 45 de ani, din judeţul Argeş.

„Precizăm că, în data 18.05.2020, a fost confirmat primul caz pozitiv cu infecția Covid-19 în rândul angajaților de la Serviciului Județean de Ambulanță Olt. În momentul confirmării probei, Direcția de Sănătate Publică Olt a procedat la testarea a 50 de angajați. Din cele 30 de probe lucrate, 12 angajați au fost confirmați pozitiv cu infecția Covid-19 în data de 20.05.2020, iar astăzi au fost lucrate și celelalte 20 de probe, cu rezultat pozitiv pentru 2 persoane”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Angajata SAJ Olt face naveta cu trenul, fiind din judeţul vecin, şi ultima dată a lucrat în tura de sâmbătă. Asistenta confirmată cu COVID-19 nu a transportat niciun bolnav de coronavirus sau suspect de infectare cu virusul.

Până astăzi, a nivelul judeţului Olt erau raportate 65 de cazuri de COVID-19, de la începutul pandemiei.