Un dosar penal pentru omor calificat asupra a două sau mai multe persoane a fost deschis, marţi, de procurorii din Olt după ce în după-amiaza acelei zile pe un teren agricol din comuna Brâncoveni au fost găsite mai multe fragmente osoase şi un craniu.

Potrivit unui comunicat remis de Parchetul Olt, osemintele umane au fost găsite pe un teren agricol de lângă satul Mărgheni, comuna Brâncoveni, judeţul Olt, în zona cunoscută sub denumirea „Odaia lui Soreaţă”.

„Ca urmare a aspectelor sesizate, o echipă operativă constituită din procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt şi comisari de poliţie din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Olt, s-au deplasat la locul indicat, iar în urma cercetării locului faptei au fost găsite mai multe oase şi fragmente osoase, precum şi două cranii. În urma examinării macroscopice, medicul legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Olt a apreciat că acestea sunt de natură umană”, se arată în comunicatul citat.

Anchetatorii au audiat persoanele care au găsit iniţial fragmentele osoase pe terenul agricol şi s-a dispus efectuarea unei expertize antropologice de către Institutul Naţional de Medicină Legală Bucureşti.

„În cauză se efectuează acte de urmărire penală cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR Bucureşti şi Institutului de Criminalistă din cadrul  IGPPR Bucureşti”, mai spun procurorii din Olt.