Două fetițe de 6 și 14 ani au murit în această seară, înecate în pârâul Gologan, la marginea parcului din Caracal, în zona stadionului. Copilele se aflau la scăldat, într-o zonă neamenajată în acest sens. Au fost scoase la mal de scafandrii, însă erau în stop cardio-respirator.

Tragedia s-a petrecut spre seară, apelul la 112 fiind înregistrat în jurul orei 19.00. Echipele de salvatori au mers imediat la fața locului și au început căutările. Le-au găsit în apa adâncă de doi metri și le-au scos la mal. „Imediat după primirea apelului prin intermediul Numărul Unic 112, au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul Caracal, respectiv o autospecială pentru primă intervenție, cu peridoc și ambarcațiune cu motor, o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare și un echipaj SMURD și a fost alertată echipa de scafandri. Căutările minorelor au fost începute imediat, cu ajutorul ambarcațiunii cu motor și a accesoriilor specifice și au fost continuate de scafandri. Cele două minore au fost găsite la aproximativ șase metri de mal, adâncimea maximă a apei fiind de aproximativ patru metri”, a explicat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Fetele erau în stop cardio-respirator și, în ciuda eforturilor depuse de medici și salvatori, nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea lor. La ora 20,30, copilele au fost declarate decedate.

Articolul precedentRecrutare „la sânge” în rândul oltenilor care vor să devină asistenți maternali
Articolul următorAutoturism în flăcări pe DN 65. Restricții în trafic- FOTO&VIDEO