Două fetițe de 6 și 14 ani au murit în această seară, înecate în pârâul Gologan, la marginea parcului din Caracal, în zona stadionului. Copilele se aflau la scăldat, într-o zonă neamenajată în acest sens. Au fost scoase la mal de scafandrii, însă erau în stop cardio-respirator.

Tragedia s-a petrecut spre seară, apelul la 112 fiind înregistrat în jurul orei 19.00. Echipele de salvatori au mers imediat la fața locului și au început căutările. Le-au găsit în apa adâncă de doi metri și le-au scos la mal. „Imediat după primirea apelului prin intermediul Numărul Unic 112, au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul Caracal, respectiv o autospecială pentru primă intervenție, cu peridoc și ambarcațiune cu motor, o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare și un echipaj SMURD și a fost alertată echipa de scafandri. Căutările minorelor au fost începute imediat, cu ajutorul ambarcațiunii cu motor și a accesoriilor specifice și au fost continuate de scafandri. Cele două minore au fost găsite la aproximativ șase metri de mal, adâncimea maximă a apei fiind de aproximativ patru metri”, a explicat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Fetele erau în stop cardio-respirator și, în ciuda eforturilor depuse de medici și salvatori, nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea lor. La ora 20,30, copilele au fost declarate decedate.