Un şofer în vârstă de 33 de ani, din comuna Schitu, a fost reţinut pentru 24 de ore după ce, urmărit fiind un echipaj de poliţie, a intrat cu maşina într-o staţie de autobuz şi a acroşat un poliţist. Acesta nu avea permis şi autoturismul era furat.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu, a declarat că evenimentul s-a petrecut sâmbătă noaptea, pe drumul judeţean DJ 653, în comuna Schitu. Bărbatul, în timp ce conducea un autoturism, fiind urmărit de un echipaj de poliție, nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de un echipaj de poliție, și-a continuat deplasarea, a pierdut controlul asupra direcției de mers intrând în coliziune cu o stație de autobuz.

Totodată, bărbatul a acroșat un polițist care s-a deplasat către autoturismul său pentru a-l imobiliza, precum și echipajul de poliție, iar ulterior părăsind locul faptei.

Conducătorul auto a fost oprit și imobilizat pe un drum agricol din apropiere, refuzând testarea cu aparatul etilotest. Acesta nu avea permis şi autoturismul era furat.

„Din verificările efectuate a rezultat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul pe care l-a condus a fost sustras din posesia proprietarului, fără acordul acestuia. În cursul acestei seri s-a procedat la retinerea pentru 24 de ore a bărbatului, sub aspectul savârșirii infractiunilor de ultraj, conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere și refuz de recoltare probe biologice, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a IPJ Olt”, a declarat Grigorescu.